Genel Kültür

Evde Karın Kaslarınızı Nasıl Çalıştırabilirsiniz?

Evde karın kaslarınızı nasıl çalıştırabilirsiniz” konusu evde kas yapmak isteyenlerin merak ettiği konular arasında.

Evde karın kaslarınızı sıkılaştıracak egzersizler yaparak sizde hedeflediğiniz vücuda ulaşabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken planlı çalışmak.

Karın kasları çalışma egzersizleri herkesin yapabileceği, son derece kolay hareketlerden oluşuyor. Fakat aktif bir şekilde spor yapmayan kişiler bu konuda zorlanabiliyor.

Dışarı çıkamadığınız ya da spor salonuna gidemediğiniz durumlarda kaslarınızı evde çalıştırabilirsiniz. Evde karın kası yapabilmek için yapmanız gereken hareketler şu şekilde.

  • Mountain climber hareketiyle, kalori yakabilir ve kaslarınızı çalıştırabilirsiniz.
  • Side hip raise hareketiyle, crunch tarzı hareketleri destekleyebilir ve etkili kas çalışması yapabilirsiniz.
  • Hollow rock hold ile, güç ve dayanıklılığınızı artırabilirsiniz. Bu hareket cross fit egzersizlerde sıklıkla kullanılmaktadır.
  • Bicycle Crunch hareketi sayesinde mekik hareketini ilerletebilirsiniz.

Bu hareket bir üst seviye olduğu için, etkiyi daha çok artırıyor. Bu hareketleri doğru tekrarlarda yaptığınız takdirde, sizde sımsıkı kaslara sahip olabilirsiniz.

Ekipmanlı Mı, Ekipmansız Mı Çalışılmalı?

Kolay malzemelerle evde karın kaslarını çalıştırma hareketleri yapabilirsiniz. İllaki ekipman kullanmak istiyorsanız, bunu basit eşyalarla da yapabilirsiniz.

Vücudunuzu olduğundan daha fit göstermek istiyorsanız, bunu karın kaslarınızla yapabilirsiniz. Çoğu kişi bunun için spor salonuna gidip para dökse de buna gerek yoktur. Evde ekipmansız şekilde kaslarınızı sıkılaştırabilirsiniz.

Bunun için mekik çekme, plank duruşu yapma gibi hareketler yeterli olacaktır. Bu hareketler için ekipmana değil sabır göstermeye ihtiyacınız var.

Evde karın kaslarınızı nasıl çalıştırabilirsiniz?
Evde karın kaslarınızı nasıl çalıştırabilirsiniz?

Doğru şekilde yapılması ve doğru tekrarlarla yapılması, güçlü karın kaslarını hayal olmaktan çıkarır. Twist hareketi ya da bacak kaldırma hareketleri de kas yapmanın temelleri arasında yer alıyor.

Karın Kası Yapmak Neden Önemli?

Aslına baktığınız zaman kas yapmanın sağlık açısından büyük bir önemi yok. Sadece güzel bir görüntünün oluşabilmesi için kas yapmanın faydası var. Her şeyden önce sağlıklı beslenmeliyiz.

Kas yapmak dış görünüş açısından estetik duruş sağlıyor. Vücut için fazla yağ tehlike oluşturuyor. Kaslar, fazla yağın geri plana atılmasına yardımcı oluyor. Kolay egzersiz hareketleri yapıp, kaslarınızı güçlendirerek sizde sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Ancak, karın kası yapacağım diye kendinizi çok zorlamayın. Azar azar, kendinizi çok yormadan tekrarlar yapın. Kaslarınız gelişip güçlendikçe kendinizi daha çok zorlayabilirsiniz. Ve sizi çok zorlayan, bel probleminiz varsa belinizi ağrıtacak, kasıklarınızı zorlayacak hareketlerden uzak durun.

İlginizi Çekebilir: E-Spor Yıldızı Dani Bereznay Formula 1 Pilotlarını Sanal Pistte Ezdi Geçti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu